preloader

Blog

Prima pagină » De ce să alegi să deschizi o spălătorie auto self service

De ce să alegi să deschizi o spălătorie auto self service

Expansiunea constantă a numărului de autovehicule a creat oportunități semnificative pentru antreprenori. În ultimii ani, tot mai mulți români au fost motivați să investească în diverse afaceri din industria auto. Acest trend include deschiderea de magazine de piese auto, benzinării și spălătorii auto self-service.

Această tendință nu doar că reflectă creșterea dependenței de mijloacele de transport personale, dar subliniază și oportunitățile de afaceri pe care le prezintă industria auto într-o piață în continuă expansiune. Despre cat costa o spalatorie auto cu fise și ce documente sunt necesare pentru o astfel de afacere, urmează să aflați în următoarele rânduri.

De ce să investești într-o spălătorie self service?

Interesul pentru afacerile care oferă autonomie și venituri constante este în creștere, iar spălătoriile auto self-service operate sub sistem de franciză se numără printre opțiunile atrăgătoare. Acest model de afacere se distinge prin multiple avantaje, contribuind la popularitatea sa în rândul antreprenorilor.

Unul dintre cele mai evidente beneficii este generarea de venituri începând chiar cu primul client. Acest aspect este esențial, mai ales pentru cei care doresc să vadă rezultate imediate ale investiției lor. Mai mult decât atât, datorită faptului că aceste spălătorii sunt deschise non-stop, potențialul de a câștiga bani este disponibil 24 de ore din 24, maximizând astfel oportunitățile de profit în orice moment al zilei sau al nopții.

O altă caracteristică valoroasă a acestui tip de afacere este independența financiară pe care o oferă proprietarului. Controlul total asupra veniturilor este un avantaj semnificativ, eliminând nevoia de a împărți profiturile sau de a depinde de alți factori externi.

Colaborarea cu o firmă de franciză este un plus, deoarece aceasta oferă suport continuu și servicii profesionale. Aceasta înseamnă că, pe lângă faptul că nu ești obligat să angajezi personal, beneficiezi și de asistență tehnică și administrativă oricând este necesar.

Flexibilitatea este un alt punct forte, având în vedere că nu trebuie să fii prezent fizic în mod constant la locație. Sistemul permite gestionarea operațiunilor la distanță, cerând doar câteva ore săptămânal pentru supraveghere directă și verificări, asigurându-te că totul funcționează optim.

Aceste spălătorii auto self-service oferă o soluție eficientă și practică pentru cei care caută o afacere relativ simplă, dar profitabilă, și se aliniază bine cu cerințele pieței moderne, unde comoditatea și accesibilitatea sunt esențiale.

Documente necesare pentru deschiderea unei spălătorii auto cu fise

Deschiderea unei spălătorii auto self-service în România implică parcurgerea unor etape esențiale pentru asigurarea conformității cu reglementările locale. Primul pas constă în alegerea și înregistrarea formei juridice adecvate pentru afacere, cum ar fi SRL, SA sau PFA, la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Activitatea trebuie clasificată sub codul CAEN 4520, ce se referă la întreținerea și repararea autovehiculelor.

Procesul de autorizare începe cu obținerea unei autorizații de construcție de la primăria locală, care va permite edificarea spălătoriei pe terenul ales, respectând condiția de a fi situată la cel puțin 15 metri distanță de locuințele învecinate. Accesul la drumul public poate necesita un acord din partea administratorului acestuia.

Pentru operare în condiții optime, este necesară obținerea unei autorizații de funcționare de la primărie și a unei autorizații de mediu de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului. În cazul în care spălătoria utilizează resurse proprii de apă, este necesar să se obțină și o autorizație de la Administrația Națională „Apele Române”.

Siguranța este esențială, astfel că autorizația de securitate la incendiu trebuie obținută de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Dacă instalația include camere de supraveghere, este obligatoriu să se notifice Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Gestionarea corectă a aspectelor contabile este foarte importantă. Colaborarea cu un contabil experimentat în domeniul spălătoriilor auto asigură nu doar respectarea legislației fiscale, ci și suportul necesar pentru orice întrebări sau clarificări legate de finanțele afacerii. Aceste măsuri vor facilita o operare eficientă și conformă din punct de vedere legal a spălătoriei auto self-service.

Cât costă o spălătorie auto cu fise?

Deschiderea unei spălătorii auto self service sub forma unei francize implică o serie de costuri și angajamente, care variază în funcție de marca și condițiile oferite. Vom detalia componentele financiare esențiale și condițiile contractuale comune pentru astfel de afaceri pentru a afla cât costă o spălătorie auto cu fise.

Începem cu taxa de franciză, care este suma inițială pe care un antreprenor o plătește pentru a accesa drepturile de a opera sub un anumit brand. Această taxă este de obicei în jurul valorii de 5.000 de euro, însă poate varia în funcție de popularitatea și recunoașterea brandului.

Pe lângă aceasta, investiția inițială pentru infrastructura necesară este semnificativă. Este estimat că fiecare boxă de spălare necesită un capital de aproximativ 20.000 de euro. Aceste costuri acoperă echipamentele și modificările necesare pentru a începe operarea.

Un avantaj major al aderării la o franciză este posibilitatea de a obține exclusivitate teritorială. Asta înseamnă că, în anumite cazuri, un francizat poate avea dreptul exclusiv de a opera sub un anumit brand într-o regiune desemnată, evitând astfel concurența directă din partea aceluiași brand.

Contractul pentru o franciză în acest sector are de obicei o durată de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire. Aceasta oferă o perioadă suficientă pentru a stabili afacerea și a recupera investiția inițială.

În ceea ce privește împărțirea profiturilor, este comun ca veniturile să fie împărțite în mod egal între francizor și francizat, adică un raport de 50/50. Această structură de partajare a veniturilor asigură că ambele părți sunt motivate să sprijine afacerea și să îmbunătățească continuu operațiunile.

Deschiderea unei spălătorii auto self service ca franciză implică o combinație de costuri inițiale semnificative și angajamente pe termen lung, dar oferă și avantaje precum suportul de brand și protecția teritorială, elemente esențiale pentru succesul pe termen lung în acest sector.

Echipament

Standard Complet

4 programe de lucru

Profitabilitate Instalație
Din încasări: 65%

Preț vechi: 4.690€

3.999 / boxă +TVA
Echipament

Tehnologie premium

5 programe de lucru

Profitabilitate Instalație
Din încasări: 78%

Preț vechi: 6.350€

4.999 / boxă +TVA

Ofertă disponibilă în perioada Februarie - Martie 2024

Call Now ButtonConsultanță gratuită